Felrázzák Budapestet

 2009.06.26. 13:10

Nyitott a BKV. Elég dicséretes, hogy belátták, az önnépszerűsítésnek az az egyik módja, ha hagyják, hogy az emberek és a város birtokba vegye a földalatti tereit és másra is használja, mint közlekedésre. Merthogy június 20-án, a Múzeumok Éjszakáján ez történt. Lehetett táncolni, énekelni, elmélkedni a kis földalatti megállóiban.

Eddig nem nagyon lehetett a Budapesti Kulturális Klaszterről hallani, ezt valamiféle bemutatkozásnak is szánták. (Klaszter- bár szerintem klassz szó, többen idegenkednek tőle. Amúgy egy adott területen érdekelt szereplők együttműködését, hálózatát jelenti. A honlapjukon ez áll: „kezdeményezés a kultúra és a gazdaság szereplői kölcsönös előnyökön nyugvó összefogására és együttműködésére”. Juj.)

Én mondjuk tartottam tőle, hogy ez csupán egy ál-erőltetett lazaság lesz, nem tudom ugyanis, mekkora az igény arra, hogy a föld alatt, máshogy, mint máskor, kitomboljuk magunkat. A BUKK egyébként is azt tűzte ki célul, hogy felrázzák Budapestet, hogy birtokba veszik a köztereket. Hát, nagyon rá is fér a városra.

Bővebb infó: www.kultklaszter.hu vagy www.studmet.hu

 

Címkék: kulturális köztér klaszter

A bejegyzés trackback címe:

https://dialogbeta.blog.hu/api/trackback/id/tr721205567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása