Margitsziget

 2009.02.21. 08:58

Még augusztusban futott a margitszigetstratégiaterve dokumentációs anyag társadalmi vitája. Ebből származik még maga a vitadokumentum is, ami letölthető a netről, és néhány on (criticalmass.hu) és offline (levegő munkacsoport, göncöl alapítvány) vélemény. Ezek szerint tényleg volt egyeztetés, kár hogy lemaradtunk róla, szívesen segítettünk volna a hírverésben, ötletelésben, akár országos felhívással is, hogy ki mit csinálna a Margitszigetből, miért vagyunk rá büszkék és melyik arcát szeretjük legjobban. (Én esős későőszi hajnalokon - még nem jött föl a nap, csak próbál áthatolni a ködrégeteken -  a város még alszik, a sziget csendes és sejtelmesen az élet értelméről tanít)

A margitsziget jövője? (Sydney botanikuskert)

Jövő héten dönt a stratégiai tervről a városháza - írja az Index. Gondolom a dokumentumban megtalálnám, hogy az egyeztetéseknek mi lett az eredménye, mit dolgoztak be, mit vetettek el és a stratégiai terv mennyibe kerül. Ha majd elérhető lesz a végső anyag, jó lenne azt is ide feltenni, ha valaki látja: szóljon!

Nekem a szigetről első körben a platánok és Arany János jut eszembe, no meg a sok szerelmes óra, amit tizenévesen a szigeten kóboroltunk. Köszönöm szépen nem kérek védett történelmi kertekből, ha az a kertek lekerítésével jár és azzal, hogy az éjjeli szeremespárok ki lesznek tiltva belőlük. A sziget igenis a szabadságot is jelenti a városi párhuzamosoktól való menekülést. Szerintem azt a néhány kerítést is meg kellene szüntetni, ami most a szigeten van. Lehessen szabadon kóborolni, kószálni, lófrálni, andalogni - élni. Legalább ezt ne szabályozzuk túl.

És persze nagy álmom, hogy végre a budapesti futóversenyek a nyockeren haladjanak át, és pl. a Népligetben legyen egyszer csak az indulás/befutás. Szerintem klassz lenne és biztos ezek a kis lépések is hozzásegítenének minket ahhoz, hogy elfogadjuk a) a saját lakókörnyezetünket b) megismerjük saját városunkat c) büszkék legyünk a város egészére és ne csak a lánchíd jusson mindenkinek eszébe amikor a városról beszél. szerintem az esélyegyenlőség, demokrácia, stb. gyönyörő misszióját akár a futóversenyek helyszínválasztásával is lehetne kezdeni. Példát, nem csak ujjal mut(og)atni.

Címkék: budapest jövő margitsziget stratégia köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://dialogbeta.blog.hu/api/trackback/id/tr82956063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása